Godaften til dig,
solen har skinnet fine stråler ned i Sønderjylland i dag. Og det har i den grad sat sit spor på mit humør. I går aftes lige før jeg skulle sove, slog det mig, at jeg her til morgen skulle bruge de få stilke rabarber, der er at grave frem i haven midt i paradisæblehækken. For at undgå at blive narret af min egen glemsomhed, skrev jeg pænt pandekager og rabarberkompot ned på et stykke papir.
Og i morges fik jeg så øje på lappen, og så var jeg ellers på vej ud i haven. Ned til hækken med paradisæbletræer, og så søge hen til det sted, hvor mit blik de seneste gange, når jeg har slået græs, er blevet fanget af rabarberplantens store grønne blade For fin det er den altså – med rabarber er det nemlig rigtig forår, og næææsten sommer.
I køkkenet fik jeg kreeret en rabarberkompot og en pandekage sødet med dadler til min morgenmad. Så er det slet ikke så slemt at skulle spise morgenmad i sit eget selskab, når forældrene nu draget til det københavnske for at være sammen med mine søskende. Den lidt buttede pandekage var dejlig sød – uden at være for sød. Og kompotten havde ret fin smag med vanilje, og let af lakrids grundet stevia. Pandekagen og rabarberkompotten sammen var lig med et rimelig godt match.
Oven på en gang oplæsning på samfundsfag til den skriftlige eksamen, der venter om 1½ uges tid, brugte jeg først halvanden times tid på græsslåmaskinen – ja, vi har pænt meget græs – og bagefter trak jeg i løbeskoene ud på en 2 kilometers tur. Den tredje tur i år, men den var nu faktisk virkelig rar. Men i løbet af de efterfølgende styrkeøvelser, som jeg kastede mig ud i, begyndte min krop at protestere lidt imod, at jeg nu lige pludselig kaster den ud i alt muligt, som den ikke rigtig har fået lov at lave det sidste halve års tid – godt og vel endda. Men altså mit hoved siger nu, at det er meget smart først at få styr på tankerne, og nu glæder hovedet sig rigtig meget over også at kunne finde rum til at lade kroppen træne. Havde næsten lyst til at råbe juhu bagefter – nøjedes med at gøre det indvendigt.
Nok om at have en god dag – nu skal du have lov at få opskrifterne på rabarberkompot og pandekagen.
Rabarberkompot (1 dl)
- 80 gram rabarber
- 1 dl vand
- 1 tsk stevia i pulverform(kan erstattes med 1 dadel)
- 1 dadel
- 2 cm af en vaniljestang
STEP 1:
Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker.
STEP 2:
Kog rabarber, vand, stevia, dadlen og vaniljestangen i 10 minutters tid – indtil kompotten har fået den ønskede konsistens.
STEP 3:
Tag vaniljestangen fra rabarberkompotten, og server f.eks. oven på skyr, is og pandekager.
Pandekage (1 styk)
- 1 lille æg
- 1 spsk mælk
- 2 dadler
- 1 spsk sigtemel
- 1 spsk havregryn
STEP 1:
Fjern sten fra dadlerne, og blend alle ingredienserne sammen.
STEP 2:
Kom lidt smagsneutralt olie på en varm pande, og steg pandekagen til den er let gylden.
God fornøjelse med opskriften, og velbekomme!
Kh. Betina