Grønne bønner du fisker op af frøseren nede i Rema eller dem du henter i køkkenhaven, er nok ikke lige det du først tænker, som hovedindgrediens i en brownie/chokoladekage. Men jo, det kan sagtens lade sig gøre at forvandle de grønne aflange væsener til en lækker svampet chokolade sag. Oven i købet, behøver du ikke forbinde den med særlige lejligheder – i mine øjne kan man sagtens spise kage på en mandag. Både den spækket med hvidt sukker, men også den sunde. Og lad mig da bare gøre det klart, at mine mave nok helst ser, at jeg vælger den med bønner! Lad nu det ligge.
I hvert fald så jeg på Stinnas blog, at hun fremtryllede en brownie af sorte bønner, og straks fik jeg lyst til at lave en brownie/chokoladekage med grønne bønner. Min mors køkkenhave bugner af grønne bønner, så det var da en anledning til at bruge dem anderledes.
Ærlig talt forventede jeg ikke at kunne mestre at lave en god chokoladekage allerede ved første forsøg, da jeg overhovedet ikke kunne finde noget der mindede om en opskrift på en kage med grønne bønner på nettet. Mildest talt kastede jeg mig ud i opgaven og mixede på kryds og tværs ingredienser. Ud af ovnen kommer en yderst delikat sag, med en perfekt konsistens. En sødme af hvidt sukker skal man ikke forvente, da jeg kun har brugt stevia, men chokolade på toppen klarer den søde opgave.
Ingredienserne til den labre sag:
- 2 æg
- 1 spsk. rapsolie [eller anden olie]
- ½ dl. kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. vaniljesukker [eller pulver om man vil]
- ½ æble + vand
- 3/4 dl. havregryn
- 170 gr. grønne bønner
- 1 spsk. stevia
- 40 gr. chokolade [til at smelte i dejen, før den bages, eller smeltes og kommes på kagen efter afkølning – jeg gjorde sidstnævnte, men vil nok komme det i dejen næste gang]
STEP 1
Fjern kernehuset fra æblet og skær de i småtern. Kom æblet i en kop og dæk æblet med vand. Koppen kommes i mikroovnen i ca. 3 min. så æblerne bliver møre. Hæld vandet fra.
STEP 2
Kog bønnerne i en gryde, så de næsten er dækket med vand. Lad dem koge møre, så sprødheden forsvinder fra deres overflade. Hæld efterfølgende vandet fra dem og lad dem køle.
STEP 3
Blend de øvrige ingredienser sammen med en stavblender eller i en minihakker lign. ting og tilsæt tilsidst æble og bønner.
STEP 4
Hæld dejen i en form, jeg brugte en rundlagkage form dia. 20 cm, og kage blev 1 cm høj efter bagning. Så en mindre form kan nok også bruges!
STEP 5
Bag kagen ved 180 gr. i ca. 30 min. OG spis den for søren med god samvittighed.
Det ser godt ud! 🙂
Og det smagte heldigvis også godt;)
Når du skriver grønne bønner, er det så haricots verts, du har brugt? :o)
Ja, lige præcis! Det må være dem, konkluderet efter en googlesøgning. Vidste slet ikke de havde et ‘fint’ navn ;)))
Hehe nå okay, det er bare altid det, der står på de poser, jeg køber – og jeg vidste nemlig ikke lige, om der var forskel 😀
Så skal jeg til at eksperimentere!
Så må du have god fornøjelse i køkkenet Monica, håber det lykkes for dig! 🙂
Tak, det blev virkelig en stor succes – også selv blandt mine meget skeptiske veninder, der endda har været herinde og hente opskriften nu!
Jeg kan virkelig anbefale at smelte chokoladen i selve kagen samt at bage den i en smallere form, så den bliver lige så høj som en almindelig kage – den blev så lækker!
Ej, hvor er det dejligt at høre den faldt i så god smag. Det er jeg virkelig glad for at høre! Og glæder mig helt til at prøve med smeltet chokolade i dejen!!! 🙂